Puput kurkkivat ja vihertää

Keskeneräisiä töitä ei olisi syytä esitellä, jos haluaisi luoda itsestään kuvan taitavana tekijänä.

Omat taitoni ovat mitä ovat eikä minua haittaa esitellä vielä alkutekijöissään olevia tekeleitäni 😉 Toivon, että ei niin täydellisellä tekemisellä rohkaisen tekemisen kimppuun niitäkin, joilla taidot eivät ole vielä tekijäluokkaa.

Nämä hentulat pitäisi saada jotenkin pysymään hengissä ja vahvemmiksi.

Viime viikonlopun siementenkylvöt ovat alkaneet poikia ”hedelmää”.

Kosmoskukat ehtivät ensimmäisenä kurkkimaan hentoina vihreinä riukuina astioistaan.

Olen ihmetellyt, miksi taimen alkuihin on jäänyt siementen kuoret kiinni. Yhtä yritin poistaa, mutta tuloksena oli katkennut taimivarsi. Toivottavasti kuoret irtoilevat aluista itsestään.

Tänä aamuna, viisi päivää kylvämisen jälkeen, lobelioiden purkeissa on alkanut vihertää. Lobeliat siemenet tai siis käytännössä siemenpöly, oli haastava kylvää, mutta sinne pöly vain on purkkeihin levittynyt, kun purkeissa kerran vihertää.

Lobeliapurnukat näyttävät paremminkin nurmikon aluilta kuin taimipurkeilta.

Mietin jo taimien koulimisia. Milloin ja miten? Kosmoskukat täytyy varmaan koulia jo piakkoin ja lobelian vihreä matto on myös harvennettava.

Muissa purkeissa on vielä hiljaista. Ainakin krassit itävät kuulemma hitaasti. Toivottavasti purkeista jotain nousee, sillä odotukset ovat korkealla. Kevätaamun toimiini on tullut uusi lisä: taimipurkkien tarkastus 🙂

Kuvakaappaus netistä.

Taimikasvatuksissa aion kokeilla myös opiskelukaveriltani saamaani kivaa vinkkiä: kylvän popcornin siemeniä ison ruukun reunoille. Niistä kasvaa maissia, joka on kivannäköistä kukkaistutusten reunoilla.

Ajattelin ottaa istutuspuuhiin mukaan pienet pojanpoikani, joista on varmasi kiva seurata poppisten kasvua vihreäksi maissiksi.

Kranssiviritelmäni näyttää vielä tyhjältä. Taidan hakea siihen lisää koivun oksia ja laittaa muutenkin kaikkea runsaammin, vaikka periaatteessa pidän ajatuksesta less is more.

Tänä viikonloppuna haaveissa on tehdä pari pääsiäiskranssia. Aloittelin jo viikolla yhtenä iltana, mutta kovin vaatimattomalta kranssintekeleeni vielä näyttää.

Eiköhän askartelusta vielä hyvä tule, kun päivä etenee ja ideat heräävät!

Oikein antoisaa ja luovaa viikonloppua kaikille!

Kategoria(t): Sisustus, puutarhan hoito, elämä Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *