Syystöiden kautta sisätiloihin

On viimeisiä hetkiä tehdä ulkona hommia ennen kuin syksy iskee päälle sateineen ja pimeyksineen. Siksi vapaa-aika on kulunut pihalla niin kotona kuin mökillä, josta viimeksi mainitulla lähinnä oleillen ja pihapupun elämää seuraten.

Pidän syksystä, vaikka siinä on myös luopumisen, jopa kuoleman sävy.

Petuniat ovat jaksaneet kukkia koko kesän ja edelleenkin. Viereisen laatikon krassit, kosmokset ja ruiskaunokit kukkivat nekin, vaikka jo vähän ränsistyneinä. Nuo roikaleet minä viime talvena laitoin maaliskuussa siemeninä ulos karkkilaatikoihin. Niistä tulikin siten kestäviä.

Syksyn ihanuutta on sytyttää kynttilöitä ja nauttia hämystä joko yksin tai hyvässä seurassa.

Synkkyyttä on luonnon hehkeiden värien hiipuminen tummuuteen, pihakasvien rapistuminen ja nähdä viimeisenkin kukan tiputtavan terälehtensä.

Viime viikkoina olen harjoitellut kompostorin käyttöä. Kompostointiahan tulee pakolliseksi ensi vuoden heinäkuussa, joten nyt on hyvä aika ottaa homma haltuun.

Olen tuijottanut pihalle tulleen Syöpön (olemme ristineet kompostorin sillä nimellä) lämpöviisaria kuin kelloa; käyköhän koko vekotin? Pitäisikö lukemat olla suuremmat? Laitanko herätettä lisää vai en? Onko sillä riittävästi ruokaa?

Luulen olevani tässäkin asiassa turhan malttamaton. Kun kompostorin sisään kurkkaa, siellä näyttäisi olevan kaikki hyvin. Melkein kuulen kuinka ruuantähteet ja kasvimaan naatit muhivat meheväksi mullaksi. Sillä saan ensi keväänä uudet kasvit kukoistamaan!

Pihahommien hiipuessa on aika siirtyä sisätiloihin katsomaan miltä koti näyttää kesän jäljiltä. Jotain uuttakin tekee taas sisustukseen mieli.

Yläkerran oleskelutilan päätyseinä sai yhtenä sadeiltana hyllyn ja taulun koristeekseen. Hylly odottaa vielä järjestelyä ja ehkä jotain värikästä esinettäkin, joka saattaa löytää sävynsä uuden sohvan tyynyistä.

Yläkerran uutta sohvaa olemme odottaneet tulevaksi jo pian pari kuukautta. Keittiöremontin jälkeen remonttivuoroaan odottavat eteinen ja saunaosaston oleskelutila.

Kiirettä ei pidetä. Syksyllä pitää olla aikaa myös ajattelulle, keskusteluille, pelailuille ja lämpimille teehetkille. Nautinnollista syksyä sinullekin!

Kategoria(t): Elämä, Hyvinvointi, Sisustus, puutarhan hoito, elämä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *