Synkkyyden tappotalkoot osa II

Pääsin vihdoin aloittamaan Sisustusakatemian sisustussuunnittelija-koulutuksen. Ilmoittauduin mukaan jo vuosi sitten, mutta nyt voin sanoa, että onneksi kohtalo puuttui peliin ja opintojen aloittaminen siirtyi tähän syksyyn.

Olin ajatellut, että suoritan vuoden alussa aloittamallani opintovapaalla myös Sisustusakatemian koulutuksen, mutta en millään olisi kyennyt pakertamaan kaksia opintoja yhtä aikaa. Hyvä, että aikani riitti opintovapaalla viherrakentajan opintojen suorittamiseen.

Sukellan sisustussuunnittelun saloihin työn ohessa. Täysipäiväinen ja varsin voimia vievä työ toimittajana vie aikansa, mutta olen aina tykännyt työn lisäksi harrastaa. Nyt harrastuksiini kuuluu sisustussuunnittelu. Seuraavat 15 kuukautta imen oppeja sisustamiseen niin paljon kuin pää vetää työajan ulkopuolella.

Koulutuksen ensimmäisen päivän antina ja kotiin viemisinä oli tukku työ-ja oppikirjoja.

Aloitimme uuden suunnittelijaryhmän kanssa koulutuksen tänään lauantaina. Ryhmä vaikutti mainiolta. Keski-iältään noin nelikymppisten poppoo oli saapunut Ouluun ensimmäiseen lähipäivään kuka mistäkin; kauimmat Muoniosta, Leviltä ja Rovaniemeltä.

Yhteensä ryhmässä on noin 20 jäsentä. Tämän porukan kanssa pääsemme toivottavasti maaliin helmikuussa 2025, ja saamme käteemme sisustussuunnittelija, SisAk -paperit.

Kun tänään esittelin itseni ryhmämme ensimmäisessä kokoontumisessa, kerroin yhdeksi syyksi lähteä koulutukseen mukaan sen, että tässä ajassa on niin tavattoman paljon synkkiä uutisia, että kaipaan vastapainoksi jotain päätä keventävää.

Tästä uusi opiskelu taas alkaa.

Olen aina tykännyt sisustamisesta. Olen loihtinut koteja ajattelematta sen kummemmin, miten asioiden pitäisi olla. Pidän kodikkuudesta, asunnoista, joissa on hyvä olla.

Toivon, että tämä uusi matka sisustuksen saloihin tarjoaa monia hyviä hetkiä ja oivalluksen iloja.

Ennen kaikkea se on synkkyyden tainnuttamista tänä todellisesti ja vertauksellisesti pimeänä aikana.

Pidetään valot päällä ja mieli virkeänä.

Kategoria(t): Sisustus, puutarhan hoito, elämä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *