Keittiö täyttää autotallin, kivikorilavat katoksen – vaaliehdokas vain luuraa vielä jossain

Pari viikkoa sitten tilaamani kivikoriaita tuli tämän viikon alussa.

Tai eihän sitä aidaksi vielä voi kutsua; tällä hetkellä ”aita” on vasta kasa korielementtipakkauksia autokatoksessa.

Näistä elementeistä pitäisi syntyä kivikoriaita. Kustakin laatikosta tulee kolme metriä aitakehikkoa.

Sinänsä elementit vaikuttivat yksinkertaisilta koottavilta.

Kokemus on kuitenkin osoittanut, että kaikki työ vie aikansa, niin varmasti tuon aidan rakentaminenkin. On tehtävä pohjat, koottava kehikot, hankittava ja aseteltava kivet.

Vasta sitten voi puhua kivikoriaidasta.

Eilen pihaan tuli toisenlainen kuorma. Ostimme, aika yllättäen, uuden keittiön.

Juu-u, tiedän, että moni miettii keittiöhankintaa pitkään ja hartaasti, vertailee ja puntaroi, mallaa ja maalailee, mutta meillä homma ei toiminut ihan noin.

Autotalli on tupaten täynnä uuden keittiön tavaroita.
Hyvä siitä vielä tulee, kun heittää sekaan omia ideoita ja käyttää luovuuttaan!

Toki keittiön uusiminen on ollut mielessä jo vuoden. Senkin olimme jo aikapäiviä sitten päättäneet, että jos keittiötä uusitaan, väri vaihtuu tummasta vaaleaan, jopa valkoiseen.

Niin sitten kävi, että mies huomasi huutokaupat.comissa esittelykeittiöpakettien myynti-ilmoituksia, joihin aloimme perehtyä tarkemmin. Löysimme sieltä ajatuksiimme sopivan ja sitten vain huutamaan.

Lopun sitten jo tiedättekin: meillä on nyt autotalli täynnä uusia kodinkoneita ja keittiömoduuleja. Niin sanotusti asentamista vaille valmis keittiö siis 🙂

En usko, että nostelemme moduulit paikoilleen ihan yksyhteen esillä olleen keittiön tavoin, vaan haemme joukkoon joitain omia ideoita, väriäkin. Keittiö muotoutuu, kun tartumme kunnolla asennushommiin.

Se on selvää jo tässä vaiheessa, että pelkkä keittiökalusteiden ja -koneiden asennus ei riitä. On purettava vanhaa, tehtävä uutta pintaa, maalattava ja siirrettävä yksi seinäkin. Kohtuullisen iso projekti on siis edessä.

Keittiö 0n kuitenkin kodissa niin tärkeä, että vaikka uusimisessa työtä riittää, uskon innostuksen siivittävän projektia eteenpäin.

Lepän muoto parani, kun väärään suuntaan kasvaneet oksat poistettiin.

Kevät on kaikin puolin hyvässä vauhdissa. Opiskeluiden osalta olen vaiheessa, jossa oman pihan suunnitelma on valmis ja olen piirrellyt ja suunnitellut vähän muitakin töitä.

Viime viikolla leikkasimme oppilaitoksen puutarhan puita ja sain hyviä oppeja omaankin pihaan.

Suomi on tähän aikaan vuodesta todella pitkä maa. Kevään tulo pohjoisessa ja etelässä kulkee omia polkujaan. Viime lauantaina Posiolla hiihdeltiin kovassa viimassa ja lumipyryssä.

Viikonloppuna kävimme mökillä katsomassa kevään tuloa. Oulusta 250 kilometriä koilliseen maisema oli vielä talvinen. Lunta oli paljon eivätkä linnut visertäneet samalla tavalla kuin Oulussa. Tarkoituksena oli käydä pöllöretkellä, mutta lumipyry esti haaveet.

Kevät tulee silti koilliseenkin, ajallaan, kuten joka ikinen vuosi.

Sitä ennen on käytävä läpi yhdet vaalit. Normaalisti töissä ollessani vaalit ovat olleet aina vilkasta ja mielenkiintoista aikaa.

Ylen tiistai-illan vaalitenttiin osallistuivat kolmen suurimman puolueen puheenjohtajat. Kilpahuudantaa oli välillä raskasta kuunnella.

Nytkin olen istunut illat seuraamassa vaalitenttejä, lukenut poliittista paatoksellisuutta ja täytellyt vaalikoneiden kysymyksiä, mutta sopivan ehdokkaan löytäminen on yllättävän työlästä.

Yksi ehdokas on tosin useamman vaalikoneen kautta noussut mielipiteinensä aika samalle aaltopituudelle kuin minä, mutta en kuitenkaan halua häntä äänestää.

Äänestäminen on kansalaisoikeus ja -velvollisuus. Siitä ei tingitä näissäkään vaaleissa. Sopiva ehdokas löytyy vielä.

Kategoria(t): Sisustus, puutarhan hoito, elämä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *