Alakerran oleskeluhuone ja perspektiivit kuntoon

Hyvää uutta vuotta!

Mielenkiintoinen, aikaa vievä työ ja syksyllä aloittamani uuden opiskelu ovat vieneet niin paljon aikaa, että blogini päivittäminen on jäänyt. Nyt aion jälleen kunnostautua tässä asiassa.

Viime kesän pihaprojektin jälkeen syksy meni alakerran oleskeluhuoneen uudistamisessa. Tilassa uudistettiin lähes kaikki: tapetit pois ja maalia tilalle, katto uusiksi ja valkoiseksi, ikkunanpuitteet ja ovi maalattiin, lattian tumma parketti purettiin ja tilalle tuli harmaa laatta. Uusiksi meni myös valaistus.

Lisäksi huoneen sisustusta kevennettiin ja huoneelle haluttiin jokin tarkoitus. Aikaisemmin se oli vain huone ennen saunaosastoa, nyt se on enemmän oleskeluun tarkoitettu, sinne tuotiin televisio ja tarkoituksena on tuoda myös musiikinkuuntelulaitteet.

Tältä huone näytti remontin alussa.
Tältä huone näyttää nyt. Valmis se ei vieläkään ole, mutta ihan uuden elämän huone on jo saanut.

Oleskeluhuone, saunaosaston ”kammari”, ei ole ihan valmis. Vielä täytyy miettiä ainakin ehkä laskosverhoja ikkunaan, jotain huoneen akustiikkaa pehmentävää seinälle, yhtenäiset matot jne.

Valaistuskin on vielä loppuun asti hiomatta. Olen tyytyväinen seinävalaisimeen ja televisioseinän valaistukseen katonrajasta led-valaistuksena. Molemmat toimivat himmentimellä, mikä tekee tilasta tarvittaessa sopivan hämyisen.

Valaistus katonrajasta on pehmeä ja miellyttävä.

Olemme suunnitelleet myös pystyrimoituksen tekemistä saunaosastolle menevän oven viereen, ikään kuin tilojen erottamiseen kevyesti. Katsotaan, miten sen toteutamme.

Siinä, missä viime kesänä olin pihaprojektissa täysillä itsekin haalarit päällä tekemässä, takkahuone on mieheni käsialaa lukuun ottamatta suunnittelua, jossa olen tietenkin heilunut päällepäsmärinä.

Opiskelut jatkuvat

Sisustussuunnittelijan opinnot ovat vieneet illoista ja viikonlopuista enemmän aikaa kuin ajattelin. Kaikki on niin mielenkiintoista!

Olen saanut jo oppia muun muassa eri tyyleistä ja rakentamisen määräyksistä, joilla on luonnollisesti merkitystä myös sisustussuunnitelmiin.

Tällaisia olen viime aikoina piirrellyt. Harjoitusten tekeminen on ollut mielenkiintoista. Oppimista riittää vielä.

Viimeksi olemme harjoitelleet perspektiivipiirtämistä, joka on minulle ihan uutta. Joulun välipäivinä huomasin jämähtäneeni piirustuspöydän äärelle tuntikausiksi enkä meinannut millään malttaa lopettaa, vaikka muutakin tekemistä oli.

Nautin suuresti, kun elämässä on uusia haasteita, innostuksen kohteita ja työn vastapainoa.

Siitäkin huolimatta, että välillä vuorokauden tunteja tuntuu olevan liian vähän 🙂

Kategoria(t): Sisustus, Sisustus, puutarhan hoito, elämä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *